Kirjoitettu

Vieraileva viininenä – Jenni Alexandrova

Vieraileva viininenä -sarjassa tunnetut viininystävät tutustuvat Viinikellari.comin valikoimaan. Ensimmäisenä viinimaailmaan sukeltaa radio- ja tv-juontaja Jenni Alexandrova.

Olen ollut siinä mielessä kiitollisessa asemassa, että minulla on ollut vara tutustua viineihin jo parikymppisenä opiskelijana. Ei siksi, että olisin erityisen varakas vaan siksi, että sain asua muutamassa edullisemman hintatason maassa: Espanjassa ja Bulgariassa. Ensimmäinen maistamani viini oli bulgarialainen Melnik 13. Hirveää kuraa nyt, mutta tuolloin oikein hyvää hinta-laatu –suhteeltaan.

Bulgariassa maalla asuessamme omistimme pienen palstan, jonka tuotoksista naapurimme valmisti viiniä. Sitä ei voinut juoda ilman sekoittamista erinäisiin limonadin tapaisiin kuplajuomiin. Viinistä olisi varmasti tullut ihan hyvää, jos sen valmistumista olisi jaksettu odottaa. Ei jaksettu.

Espanjassa ruokakaupasta lähti mukaan jos jonkinmoista kokeiltavaa: tuntui hassulta, että jauhelihaa ostaessa samalla kassalla pystyi maksamaan viinipullon. Suomessa tämä ei ole edelleenkään mahdollista, mutta alkoholipolitiikan pieni nytkähdys vapaampaan suuntaan antaa toivoa.

On kunnia kirjoittaa omat arvioni muutamasta viinistä, joita Suomesta ei ole aikaisemmin saanut. On myös kunnia, että sellaiset viiniasiantuntijat kuin Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund päästävät vastuuttomat mielipiteeni Viinikellarin sivuille. Arvostan hörhöyttänne ja heittäytymistänne.

Jenni Alexandrova

Radio- ja tv –juontaja, joka aikoo vielä joskus asua viinitilalla ja maalata tauluja

Antica Fratta Franciacorta Essence Rosé Brut 2009

Tämäpä mukava uusi tuttavuus! Ensimmäinen kulaus tuo mieleen karun mutta kauniin saariston, josta merituuli on piiskannut viimeisenkin vehreyden. Maussa on karpaloa, ehkä vähän puolukkaa. Tosi arvokkaan makuinen viini. Ei poukkoile ympäriinsä kuin liian innokas pikkukoira vaan makaa tyynesti sohvalla kuin itsenäinen kissa. Tarjoaisin tämän kanssa alkupaloja, esimerkiksi saaristolaisleipää ja lohta.

Phillip Kuhn Riesling Tradition Trocken 2014

Riesling on ehdoton suosikkini valkoviineissä. Tämä ”risukka” tuo mieleen lempparini, Kungfu Girlin. Siinä on samanlaista sitruksisuutta ja keveyttä. Tarjoaisin tätä hyvillä mielin kaikille vieraille. Viini on niin kevyt ja helppo, että erilaisista makutottumuksista huolimatta maistuu varmasti kaikille. Kyytipojaksi tarjoaisin grillistä kalaa ja äyriäisiä. Tässä viinissä on kesäfiilis! Kungfu Girl sai nyt vahvan kilpailijan.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *