Kirjoitettu

Vieraileva viininenä – Sami Kuronen

Vieraileva viininenä -sarjassa tunnetut viininystävät tutustuvat Viinikellari.comin valikoimaan. Toisena viininenänä viinimaailmaan sukeltaa radio- ja tv-juontaja Sami Kuronen.

Viini on minulle kuin naapurin isäntä. Tunnen sen pintapuolisesti, mutta tarpeeksi hyvin viihtyäkseni sen seurassa silloin tällöin. Joka iltainen kaveeraaminen ei kuitenkaan kiinnosta.

Ensimmäiset kosketukset viinien maailmaan sain teinivuosina legendaaristen Omppupompun ja Libiksen eli Liebfraumilchin kautta. Sittemmin makuhermojen kehityttyä suhde viineihin on myös hieman kultivoitunut.

Punaviinit ovat minulle nykyään enemmänkin ruoan makupalettien täydentäjiä, kun taas valkoviinit ja erityisesti Rieslingit toimivat ruoan lisäksi myös seurustelujuomina. Varsinkin kesäisin lasi viileää Risukkaa on mitä paras tapa pysähtyä hetkeksi fiilistelemään.

Sami Kuronen

Radio- ja tv –juontaja


 


Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling 2014

Niin tuoksu- kuin makumaailmaltaan raikas riesling. Hedelmäinen maku ja sopivan sitruksinen hapokkuus teki viinistä helpon nautittavan. Tällä kertaa viini oli kaverina maa-artisokkakeitolle jossa oli lisukkeena pähkinä-saaristolaisleipäkrutongit. Lisukkeet toivat keittoon makeutta ja rieslingin hapokkuus väänsi ansiokkaasti ja onnistuneesti kättä annoksen kanssa. Lopputuloksena tasapainoinen kokonaisuus.

Veranda Pinot Noir 2012

Punaviineistä Pinot Noirit ovat olleet suosikkeja pitkään. Onnistumisprosentti vieraidenkin merkkien kanssa on osoittautunut korkeaksi. Tällä kertaa lautaselle pääsi kesän somehitiksi noussutta raparpekonia, avocadojogurttikastiketta ja härän sisäfilettä. Kokki pippuroi pihvin hieman liian rohkeasti joten keskitäyteläinen viini jäi tällä kertaa hieman jalkoihin. Pitkä marjainen maku houkuttelee kuitenkin luokseen ja viini saa valua lasiin jatkossakin vaikka vaan seurustelumielessä.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *