Kirjoitettu

Toukokuun tuottaja: Francois Lurton

Maineikkaan Bordeaux’n viiniperheen jäsen François edustaa jo viidettä sukupolvea. Työskenneltyään muutaman vuoden voimakastahtoisen isän, André Lurtonin viiniyrityksessä, veljekset Jacques ja François ryhtyivät konsultoimaan viiniyrityksiä Moldovasta Mendozaan, Espanjasta Australiaan vuona 1988. He olivat ensimmäisiä lentäviä viinitekijöitä Michel Rollandin ja Hugh Rymanin oheella. Vuonna 1996 he ostivat ensimmäisen oman palstansa Vista Floresista, Argentinasta ja päättivät vihdoin asettua aloilleen ja ryhtyä tuottamaan omia viinejä. Vuonna 1998 syntyi François Lurtonin lippulaivatuote, Les Fumées Blanches, joka on mm. pohjoismaissa eniten myytyjen valkoviinien joukossa. Vuoteen 2009 mennessä he tekivät viiniä omista rypäleistään jo viidessä eri maassa.

Vuonna 2007 veljekset päättivät lähteä omille teilleen ja François lunasti veljensä osuuden yhteisyrityksestä ja omistaa sen tänään kokonaan. Samalla yrityksen nimi muuttui nykymuotoonsa. François Lurton tekee nykyään viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentinassa ja Chilessä. Hänen viinitekofilosofia on yksinkertainen, jopa itsestään selvä tänä päivänä. Valitaan oikea ”terroir”, istutetaan oikeat kloonit, hoidetaan viinitarhoja biodynaamisesti ja tehdään viini mahdollisimman luonnonmukaisesti mutta hyödyntäen nykyaikaista teknologiaa. Lopputuloksena on puhtaat, hyvin tehdyt viinit, joista kaikista välittyy myös ”ranskalainen” tyyli, eli ne ovat elegantteja ja tasapainoisia ja heijastavat kasvupaikkansa persoonallisuutta.

Jaa artikkeli:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *