Kirjoitettu

Vinkkejä rapuillalliselle

Rapuillallinen on monesti syviä intohimoja herättävä tapahtuma ja siihen liittyviä perinteitä on lukuisia. Juomatottumukset rapujuhlissa ovat yhtä lailla lukuisat, ja nekin hyvästä syystä. Yhtä oikeaa ei ole, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan voidaan rapujen kylkeen hyvin yhdistää vesi, olut, snapsi tai viini. Tai oikeastaan mikä tahansa näiden juomien kombinaatio.

Rapujen herkkä ominaismaku suosii melko neutraaleja viinejä seurakseen. Keitinliemen tillinen mausteisuus tuo makua rapuihin ja luo haastetta viinivalintaan. Rapujen maku onkin yhdistelmä mausteisuutta, yrttisyyttä, makeutta, suolaisuutta ja mereneläviä. Lisäksi siinä on vahva intensiteetti – ja samansuuntaisia ominaispiirteitä vaaditaan viineiltäkin.

Ehdotamme rapujuhliin seuraavia runsasmakuisia ja ryhdikkäitä valkoviinejä, joita ei ole kypsytetty tammitynnyreissä.

Jaa artikkeli:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *