Kirjoitettu

Mandy Jones

 

 

 

 

 

Maista pala Australiaa!

Mandy Jones on viidennen sukupolven viininviljelijä Jones Winery ja Vineyard -tilalla Australian Rutherglenissa, jossa ensimmäiset viinit tuotettiin jo 1860-luvulla. Mandyn 35 vuoden kokemus viinin teossa on opettanut hänelle paikallisten perinteiden sekä kestävän kehityksen tärkeyden. Ennen sukutilan hankkimista Mandy työskenteli ja keräsi kokemusta Euroopassa, lähinnä Ranskan Bordeaux’n maineikkaalla viinialueella.

Kaikki viineihin käytettävät rypäleet kasvatetaan tilan omilla tarhoilla. Osa köynnöksistä on todella vanhoja, esimerkiksi lippulaivaviiniin, L.J.Shiraziin rypäleitä tuottavat köynnökset ovat kantaneet hedelmää jo 112 vuoden ajan.

Punaviinit sopivat erinomaisesti syksyn riistakauden punaisiin lihoihin ja valkoviinit vaaleampiin riistoihin, kuten riistalintuihin.

Vuosien kokemus Bordeaux’ssa vaikuttaa voimakkaasti hänen elämäntyyliinsä ja tapaan tehdä viinejä. Lue hänen upea tarinansa täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *