Kirjoitettu

Viinilehti Livessä yhdistellään viiniä ja ruokaa 11.6.

Nyt yhdistetään viiniä ja ruokaa! Tule mukaan herättelemään makuhermoja Viinilehden viinihörhön Antti Rinta-Huumon ja superkokki Linnea Vihosen kanssa torstaina 11.6.2020 kello 18 Viinilehden Facebookissa.

Livetastingissä maistellaan kolme eri viiniä ja yhdistellään viiniä ja ruokaa perusmakujen avulla. Lisäksi tastingin aikana kokataan herkullinen ja helppo kesäinen ruoka-annos Linnea Vihosen kanssa. Voit valmistaa annoksen etukäteen tai kokkailla liven mukana – huomaathan esivalmisteluun vaadittavan ajan.

Kun tilaat viinit viimeistään torstaina 4.6. DHL:n kuljetuksella, ehtivät ne perille ennen livetastingiä.

Maistelua varten tarvitset viinien lisäksi hienoa sokeria, suolaa, muutaman sitruunalohkon, palan nuorta brie-juustoa, muutama viipale kurkkua sekä alla olevien reseptien ainekset, jos haluat kokkailla Linnean opastuksella!

Live-tasting on katsottavissa Viinilehden Facebook-sivuilta myös jälkikäteen.

Grillattu varhaiskaali, maapähkinä- ja mansikka-sweet chili -kastike

1 dl rypsiöljyä
pala (5 cm) inkivääriä
1 varhaiskaali (noin 600 g)
sormisuolaa
1 sitruuna

Maapähkinäkastike

3 rkl maapähkinävoita (crunchy)
1 ½ dl Ponzu-kastiketta (esim. Kikkoman)

Mansikka-sweet chili -kastike

500 g mansikoita
2 dl sweet chili -kastiketta
1 jalopeno
1 punainen chili
1 tl mustapippuria
1 tl valkoviinietikkaa

Koristeluun

maapähkinöitä murskattuna
yrttejä (esim. minttua, sitruunamelissaa)
mansikoita

Valmista inkivääriöljy kaaleille. Leikkaa inkivääri paloiksi, murskaa hieman veitsen tylpällä puolella ja lisää kuumennettuun öljyyn. Peitä kattila kelmulla ja anna maustua noin 30 min.

Leikkaa varhaiskaali neljäksi lohkoksi. Grillaa kaaleja, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Voitele kaaleja inkivääriöljyllä paiston aikana ja jälkeen. Mausta kypsät lohkot sormisuolalla ja purista päälle sitruunamehua. Kruunaa annos raastetulla sitruunankuorella.

Laita maapähkinäkastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

Tee mansikkakastike. Poista mansikoista kannat ja soseuta sweet chili -kastikkeen kanssa, jätä rouheaksi. Leikkaa jalopeno ja chili pieniksi kuutioiksi ja sekoita kastikkeeseen. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja valkoviinietikalla.

Tarjoa kaalit kastikkeiden kanssa. Koristele maapähkinöillä, yrteillä ja mansikoilla.

Resepti: Linnea Vihonen

Lataa resepti pdf-tiedostona tästä!