Kirjoitettu

Joulupöydän viinit kellarin kätköistä

Joulupöydän tarjontaa mietittäessä tulee usein esiin kysymys, mitkä viinit sopivat ruoan seuralaiseksi? Tähän alle olemme valinneet Viinikellarin kätköistä suosituksemme Joulun herkuille.

HUOM! Varmistaaksemme viinien saatavuuden jouluksi, viimeinen tilauspäivä on 10.12!

Kuplat ja raikkaat valkoviinit toimivat jouluisen alkuruokapöydän seurassa. Tuhdin täyteläiset valkoviinit ja mehukkaat punaiset istuvat puolestaan kinkun ja kalkkunan kylkeen ja tuhdit punaiset kovien, suolaisten juustojen tai takkatulen kanssa nautittaviksi. Portviinillä hurmaat suolaiset sinihomejuustot.

Kirjoitettu

Lisää samppanjaa – viimeksi kuplivat vietiin käsistä!

Viinikellari.com hemmotteli asiakkaitaan samppanja-alella parisen viikkoa sitten ja kuinka ollakaan, samppanjat vietiin käsistä ja iso erä myytiin loppuun muutamassa päivässä!

Pikkujoulukauden kunniaksi päätimme jatkaa tällä iloisella, kuplivalla linjalla ja saimme varastoomme toisenkin erän laadukasta samppanjaa huokeen hintaan. Tällä kertaa tarjolla on pientuottaja Yves Louvet’n Premier Cru -samppanja – oivallinen valinta joulupöytään tai uuden vuoden pirskeisiin!

Kirjoitettu

Marraskuun Tuottaja: Mazzei

Toscanan alueella sijaitsevan Mazzein historiallisen perhetilan intohimo viinintuotantoon on säilynyt jo yli 600 vuoden ajan. 24 sukupolven ajan toiminut Castello di Fonterutolin tila oli ensimmäinen, joka käytti Chianti -tuotantoalueen nimeä viinissään. Chianti Classicon alueella sijaitsevan Fonterutolin lisäksi Mazzein perhe tuottaa viinejä myös Toscanan Maremmassa ja Sisiliassa. Kaikkien kolmen tilan tavoitteena on tuoda esille lajikkeiden ominaispiirteitä kunnioittaen samalla alueiden perinteitä. Mazzein perheen toiminnassa yksi tärkeimmistä arvoista on kestävän kehityksen tuotantotapa, jolla turvataan alueen maaperän hyvinvointi sekä luonnon monimuotoisuus.

Kirjoitettu

Viini ja Ruoka -tapahtuman suosikkiviinit

Viini ja Ruoka -tapahtuma saavutti ennätysmäärän kävijöitä 26.-29.10.2017. Myös Viinikellari.comin pisteellä riitti kuhinaa ja iloisia viininystäviä.

Ehdoton yleisön suosikki oli Champagne Claire d’Aulnaie, joka myytiin loppuun ennätysajassa! Viini on erittäin monikäyttöinen samppanja loppuvuoden juhliin – ruoan seuralaiseksi tai sellaisenaan!

Olemme koonneet viinimessujen suosituimmat tuotteet alla olevaan listaan. Tämän lisäksi maistettavana olleet suuren suosion saaneet Frederic Leydetin viinit tulevat tämän viikon aikana myyntiin verkkokauppaamme!

*Champagne Claire d’Aulnaie LOPPUUNMYYTY.

Kirjoitettu

Testaa punkkukonetta ja löydä oma punkkusi!

Viinikellari.comin punkkukoneella löydät juuri sopivat punaviinit syysiltojen lämmikkeeksi – tee testi ja kokeile mikä punkku sopii juuri sinulle! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme laatikollisen (6 pulloa) herkullisen lämmittävää punaviiniä.

Kilpailu on voimassa 10.12.2017 saakka ja arvonta suoritetaan maanantaina 11.12.2017.

Kokeile punkkukonetta!

Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Arvontaan osallistuvien nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa Viinikellari.comin ja Viinilehti Oy:n suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Viinikellari.comin asiakaspalveluun. Katso arvonnan tarkemmat säännöt täältä.

 

Kirjoitettu

Punkkukone – arvonnan säännöt

Kilpailun järjestäjänä toimii Viinikellari.com. Kilpailu on voimassa 10.12.2017 saakka. Viinilaatikon arvonta suoritetaan maanantaina 11.12.2017.

Kilpailun palkintona arvotaan yksi laatikollinen (kuusi pulloa) punaviiniä.

Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy seuraavat ehdot:

  1. Kilpailuun osallistuvan henkilön tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Kilpailuun eivät voi osallistua henkilöt, jotka työskentelevät kilpailun järjestävissä yrityksissä.
  2. Kilpailuun saa osallistua ainoastaan omalla nimellä ja henkilötiedoilla. Kukin henkilö saa osallistua kilpailuun vain kerran.
  3. Tietokoneen automaattisesti kehittämiä osallistumispyyntöjä ei hyväksytä. Myöskään epätäydellisiä osallistumispyyntöjä ei hyväksytä.
  4. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Henkilö itse vastaa siitä, että sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat oikein. Voittajien nimiä ei julkaista erikseen verkkosivustolla. Kilpailuajan ulkopuolella vastaanotetut vastaukset hylätään. Järjestäjät eivät ole vastuussa kilpailuajan aikana ilmenevistä viallisista internet-yhteyksistä johtuvista teknisistä käyttöhäiriöistä (esimerkiksi palvelinten toimimattomuudesta).
  5. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa näitä sääntöjä tai keskeyttää tai lopettaa arvonnan järjestämisen koska tahansa.
  6. Henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti. Osallistujan henkilötietoja voidaan käyttää sekä Viinilehti Oy:n suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Tietojen käytön/luovutuksen voi kieltää ilmoittamalla siitä Viinilehti Oy:n tilaajapalveluun: info@viinikellari.com, (03) 4246 5394 (ma–pe 9–16, normaalihintainen puhelu).
  7. Järjestäjä maksaa arpajaisveron.
  8. Järjestäjän vastuu millä tahansa perusteella kaikkia kilpailun osanottajia kohtaan yhteensä ei voi ylittää näissä virallisissa säännöissä mainitun palkinnon määrää ja arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa kilpailun järjestäjät kaikesta vastuusta, joka voi aiheutua tai väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun tai palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.
  9. Kilpailuun osallistumiselle ei ole ostopakkoa.
  10. Palkintoa koskevat ehdot: Järjestäjä varaa oikeuden suorittaa uusi arvonta, jos voittajaa ei ole tavoitettu 13.12.2017 klo 16 mennessä. Mahdollisten haittojen ilmetessä järjestäjä varaa oikeuden tehdä muutoksia.

 

Kirjoitettu

Syyskuun tuottaja: Tenute Ca´Botta

Valpolicellan sydämessä sijaitsevan Tenute Ca’Botta -viinitilan erikoisuutena ovat kuivatuista rypäleistä valmistetut punaviinit. 40 hehtaarin tarhoilla kypsyvät rinnan perinteiset ja kansainväliset rypälelajikkeet.

Tilan omistajat ovat kehittäneet perinteisten tuotantotapojen rinnalle moderneja menetelmiä niin tarhoille kuin kellariinkin. Käsin korjatut rypäleet kuivuvat verkkolaatikoissa ilmastoidussa varastossa. Patentoidut, teräksiset Fermentino Ca’Botta -käymistankit takaavat rypäleiden rikkaiden aromien muuttumisen täyteläisiksi ja tasapainoisiksi viineiksi. Kaikissa Ca’Botta-viineissä on aistittavissa runsas kypsyys ja pitkään suussa viipyvä maukas ja puhdas jälkimaku.

Kirjoitettu

Vinkkejä rapuillalliselle

Rapuillallinen on monesti syviä intohimoja herättävä tapahtuma ja siihen liittyviä perinteitä on lukuisia. Juomatottumukset rapujuhlissa ovat yhtä lailla lukuisat, ja nekin hyvästä syystä. Yhtä oikeaa ei ole, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan voidaan rapujen kylkeen hyvin yhdistää vesi, olut, snapsi tai viini. Tai oikeastaan mikä tahansa näiden juomien kombinaatio.

Rapujen herkkä ominaismaku suosii melko neutraaleja viinejä seurakseen. Keitinliemen tillinen mausteisuus tuo makua rapuihin ja luo haastetta viinivalintaan. Rapujen maku onkin yhdistelmä mausteisuutta, yrttisyyttä, makeutta, suolaisuutta ja mereneläviä. Lisäksi siinä on vahva intensiteetti – ja samansuuntaisia ominaispiirteitä vaaditaan viineiltäkin.

Ehdotamme rapujuhliin seuraavia runsasmakuisia ja ryhdikkäitä valkoviinejä, joita ei ole kypsytetty tammitynnyreissä.

Kirjoitettu

Toukokuun tuottaja: Francois Lurton

Maineikkaan Bordeaux’n viiniperheen jäsen François edustaa jo viidettä sukupolvea. Työskenneltyään muutaman vuoden voimakastahtoisen isän, André Lurtonin viiniyrityksessä, veljekset Jacques ja François ryhtyivät konsultoimaan viiniyrityksiä Moldovasta Mendozaan, Espanjasta Australiaan vuona 1988. He olivat ensimmäisiä lentäviä viinitekijöitä Michel Rollandin ja Hugh Rymanin oheella. Vuonna 1996 he ostivat ensimmäisen oman palstansa Vista Floresista, Argentinasta ja päättivät vihdoin asettua aloilleen ja ryhtyä tuottamaan omia viinejä. Vuonna 1998 syntyi François Lurtonin lippulaivatuote, Les Fumées Blanches, joka on mm. pohjoismaissa eniten myytyjen valkoviinien joukossa. Vuoteen 2009 mennessä he tekivät viiniä omista rypäleistään jo viidessä eri maassa.

Vuonna 2007 veljekset päättivät lähteä omille teilleen ja François lunasti veljensä osuuden yhteisyrityksestä ja omistaa sen tänään kokonaan. Samalla yrityksen nimi muuttui nykymuotoonsa. François Lurton tekee nykyään viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentinassa ja Chilessä. Hänen viinitekofilosofia on yksinkertainen, jopa itsestään selvä tänä päivänä. Valitaan oikea ”terroir”, istutetaan oikeat kloonit, hoidetaan viinitarhoja biodynaamisesti ja tehdään viini mahdollisimman luonnonmukaisesti mutta hyödyntäen nykyaikaista teknologiaa. Lopputuloksena on puhtaat, hyvin tehdyt viinit, joista kaikista välittyy myös ”ranskalainen” tyyli, eli ne ovat elegantteja ja tasapainoisia ja heijastavat kasvupaikkansa persoonallisuutta.

Kirjoitettu

Huhtikuun tuottaja: Bisol

Bisol on oleellinen osa Proseccon historiaa: Suku aloitti rypäleiden kasvatuksen ja viininvalmistuksen 1542 alueen sydänmailla Valdobbiadenessa. Bisolin 21. sukupolvi, veljekset Gianluca ja Desiderio Bisol, vaalivat suvun perinteitä. Perhe viljelee 20:ta alueen parhaista palstoista. Tarhoilla pidetään huolta köynnösten hyvinvoinnista ja maaperän monimuotoisuudesta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Suvun erityinen ylpeys on palsta Cartizzen kukkulan huipulla, missä sijaitsevat maailman arvokkaimmat kuohuviinin valmistukseen rypäleitä kasvattavat tarhat.

Kellareissa sovelletaan neljää eri luonnonmukaista käymismenetelmää, jotta jokaisen palstan erityisominaisuudet välittyvät viineihin. Bisol onkin yksi harvoista Proseccoa valmistavista yrityksistä, jotka hallitsevat kuohuviinin valmistuksen kaikki vaiheet viinitarhasta asti lopullisen viinin pullotukseen.

Yrityksen toimitusjohtaja Gianluca Bisol toteaa: ”Teemme antaumuksella työtä, jotta Conegliano saavuttaisi saman arvostuksen kuin Reims, Valdobbiadenen hurmaavuus olisi samaa tasoa kuin Epernayn ja Prosecco nauttisi samaa kunnioitusta kuin Samppanja.”