Kuukauden tuottaja

Uudistaaksemme Viinikellarin tuotevalikoimaa, lisäämme valikoimaamme vuoden aikana lukuisia uusia tuottajia ja heidän viinejään. Jokaisessa Viini-lehden numerossa esittelemme yhden erinomaisen, tuotantoalueellansa merkittävän viininvalmistajan. ”Kuukauden tuottajalta” olemme valinneet 4-5 uutta viiniä, jotka monipuolistavat nykyistä valikoimaa. Useimmissa tapauksissa tarjoamme myös kyseisistä viineistä koostuvan maistelulaatikon, jonka tarkoituksena on madaltaa kynnystä tutustua viineihin.

 


Marraskuun tuottaja: Mazzei

Toscanan alueella sijaitsevan Mazzein historiallisen perhetilan intohimo viinintuotantoon on säilynyt jo yli 600 vuoden ajan. 24 sukupolven ajan toiminut Castello di Fonterutolin tila oli ensimmäinen, joka käytti Chianti -tuotantoalueen nimeä viinissään.Tutustu tuotteisiin täältä!

 


Syyskuun tuottaja: Tenute Ca´Botta

Valpolicellan sydämessä sijaitsevan Tenute Ca’Botta -viinitilan erikoisuutena ovat kuivatuista rypäleistä valmistetut punaviinit. 40 hehtaarin tarhoilla kypsyvät rinnan perinteiset ja kansainväliset rypälelajikkeet. Lue lisää ja tutustu tuotteisiin täältä!

 


Toukokuun tuottaja: Francois Lurton

François Lurtonin viinitekofilosofia on yksinkertainen, jopa itsestään selvä: valitaan oikea ”terroir”, istutetaan oikeat kloonit, hoidetaan viinitarhoja biodynaamisesti ja tehdään viini mahdollisimman luonnonmukaisesti mutta hyödyntäen nykyaikaista teknologiaa. Lue lisää ja tutustu tuotteisiin täältä!

 


Huhtikuun tuottaja: Bisol

Bisol on oleellinen osa Proseccon historiaa: suku aloitti rypäleiden kasvatuksen ja viininvalmistuksen 1542 alueen sydänmailla Valdobbiadenessa. Bisolin 21. sukupolvi, veljekset Gianluca ja Desiderio Bisol, vaalivat suvun perinteitä.  Lue lisää ja tutustu tuotteisiin täältä!

 


Maaliskuun tuottaja: Hewitson

Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Omien tarhojen ohella Hewitson ostaa rypäleitä paikallisilta viljelijöiltä. Tutustu tuotteisiin täältä!

 


 Helmikuun tuottaja: Fattoria Le Fonti

Fattoria Le Fonti on boutique-winery Panzano in Chiantin sydämessä.  Tutustu tuotteisiin täältä!