Dom_Alex_FP pari

2015 St Joseph ja Crozes-Hermitage -viinien maistelulaatikko

159,90 

6 pullon laatikko

/ Rhône, Ranska
Domaine Les Alexandrins
Syrah

Vuoden 2015 punaviinit ovat intensiivisiä ja voimakasmakuisia, täydellisyyttä hipovan satokauden ansiosta. Viinit ovat herkullisia jo nyt mutta kestävät pitkänkin varastoinnin. Domaine Les Alexandrins on maineikkaan Rhône-tuottajan kasvatin, Nicolas Jaboulet'n ja kyvykkään viinintekijän Olivier Sorrelin yhteisyritys. Rypäleet viineihin ovat peräisin kaksikon omilta palstoiltaan.

2015 Crozes Hermitage. Nuorekkaan mutta silkkisen mehevän punaviinin tuoksussa on runsaasti kypsää marjaisuutta ja vadelmien aromeja. Hetken avattuaan lasissa, tuoksu kehittyy musteiseen ja mustikkaiseen suuntaan. Taustalla voi aistia pohjoisen Rhône-laakson Syrah-viineille tyypillinen havupuun neulasten mausteisuus. Viinin maku myötäilee tuoksua, se on runsas, kypsän hedelmäinen ja pitkä. Maussa on mustetta, lakritsaa ja karhunvatukkaa. Hieman nahkaan vivahtava jälkimaku antaa hyvän ryhdin kokonaisuudelle.

 2015 St Joseph. Tässä viinissä on vieläkin makeampi tuoksu kuin edellisessä, vuosikerran hieno kypsyys on vaikuttava. Vadelmainen marjaisuus nousee ensin lasista, jonka jälkeen seuraa paahteisia, kahvimaisia aromeja, vienoista tammisuutta sekä tupakkaa. Suun tuntuma on intensiivinen, jopa tiivis ja ryhdikäs, täynnä herukan ja musteen makuja. Pitkä maku tuntuu vielä nuorekkaalta, sen viileän mentolinen rakenne kantaa pitkään. Viini on jo nyt nautittava pariloidun tai grillatun pihvin kera, mutta tulee kehittymään kauniisti varastoinnin myötä.

Varastossa

Lisätiedot

Pakkauskoko

6

Tuottaja

Domaine Les Alexandrins

Rypäle

Syrah

Pullokoko

0,75 l

Alkoholi

13,5 %

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “2015 St Joseph ja Crozes-Hermitage -viinien maistelulaatikko”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Tuote)Osastot: ,