Bouquet Club -jäsenetu: Kulttiviinipaketti klubilaisille!

246,00 

/ Bekaan valley, Libanon | Chateau Musar |

Tämänkertaisina klubiviineinä on viinimaailman todellisia kulttiherkkuja. Tilattavaksi tarjotaan ainutlaatuinen setti Libanonilaisen Musarin viinitalon vanhempia vuosikertoja. Gaston Hochar istutti Chateau Musarin ensimmäiset köynnökset Libanoniin Bekaan laaksoon vuonna 1930 palattuaan takaisin Ranskan Bordeaux’sta. Hocharin suku on Ranskasta siirryttyään vaikuttanut Libanonissa 1100 -luvulta lähtien. Vuonna 2006 luomutuottajaksi sertifioitu Chateau Musar valmistaa punaviininsä kolmesta lajikkeesta, Cabernet Sauvignonista, Cinsaultista ja Carignanista. 180 hehtaarilla viinejä viljelevä Musar haluaa valmistaa viininsä mahdollisimman vähän valmistukseen puuttuen. Lajikkeet valmistetaan viineiksi sementtitankeissa ja niitä kypsytetään Ranskan Neversin metsän tammesta valmistetuissa tynnyreissä noin vuoden ajan. Viinit sekoitetaan ja pullotetaan kolmen vuoden ikäisinä kirkastamatta ja suodattamatta. Tuottaja haluaa tämän jälkeen kypsyttää viinejään vielä pullossa 3-4 vuotta ennen myyntiin laskemista. Viinintekijä Serge Hochar toteaakin että ”mitä enemmän annat viineilleni aikaa, sitä enemmän saat niistä iloa”. Käytä nyt ainutlaatuinen tilaisuus hyväksi ja tilaa vivahteikas maistelulaatikko vuosikerroista 2002, 1999 ja 1998.

Château Musar 2002 (2 pulloa)

Avoin ja tyylikkäästi kehittynyt, erittäin monivivahteinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, viikunaa, taatelia ja hennon nahkaisiakin vivahteita – myös makeiden mausteiden vivahteita. Melko täyteläinen, mehukas maku on tuoksua seuraten kehittynyt. Maussa on luumua, hieman kuivattua mustaherukkaa ja kukkaisiakin vivahteita. Kehittyneisyydestään huolimatta mehukas kokonaisuus jättää tasaisen, kevyesti suuta kuivattavan, luonteikkaan rustiikkisen jälkivaikutelman.

Chateau Musar 1999 (2 pulloa)

Avoin ja hyvin kehittynyt tuoksu tuo mieleen kypsät ja hieman kuivatut hedelmät. Viinissä on viikunaa ja luumua, myös nahkaisuutta. Tuoksua monipuolistavat vielä haihtuvien happojen vivahteet. Melko täyteläinen maku on sekin reilusti kehittynyt. Aromeiltaan se seuraa tuoksua. Viinin suutuntuma on aluksi lähes makea. Kokonaisuudelle tuo tasapainoa herkullisen hapokkuuden lisäksi lopuksi makua ryhdittävät pehmeät tanniinit. Viini jättää makean mausteisen ja nahkaisen, tietyllä tapaa kukkaisenkin jälkivaikutelman.

Chateau Musar 1998 (2 pulloa)

Hyvin avoin ja kehittynyt, rustiikkinen ja erittäin monivivahteinen tuoksu. Viinissä on nahkaisuutta, eläimellisyyttä, paahteisuutta ja kuivattujen hedelmien monipuolisia aromeja – myös kukkaisuutta. Melko täyteläinen, tyylikkäästi rustiikkinen maku toistaa tuoksun moni-ilmeisen aromimaailman. Erittäin luonteikas, aluksi jopa hennon makea maku saa ryhtiä hapankirsikkaisesta hapokkuudesta ja pehmeästä tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää pitkän, nahkaisen ja kuivattuja hedelmiä muistuttavan, vivahteikkaan jälkimaun.

Ruokasuositus: Viinit ovat erittäin luonteikkaita ja niiden ominaisuudet tulevat parhaiten esiin selkeämakuisten tummien liharuokien ja kovien, suolaisten juustojen seurassa. Viinien korkit saattavat olla hyvin hauraita, joten avaa pullot varovasti.

Lisätiedot

Tuottaja

Chateau Musar

Pullokoko

0,75 l

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

tuotetunnus (SKU) 49556 Osastot: , ,
All search results