Bouquet Club -Jäsenetu: Maineikkaan Espanjalaistuottajan biodynaamiset herkut

117,00 

Ennakkotilattavissa 18.5.2019 asti.

/ Espanja | Telmo Roderiguez |

Tämänkertaiset klubiviinit ovat Telmo Rodriquezin käsialaa. Tämä maineikas viinintuottaja on yksi intohimoisimmista Espanjan paikallisten ja vähemmän tunnettujen lajikkeiden puolestapuhujista. Ennen oman viinituotannon aloittamista Telmo Rodriquez opiskeli viininviljelyä ja enologiaa Bordeaux’n yliopistossa Ranskassa, sekä kartutti kokemusta työskentelemällä viinintekijänä perheensä omistamalla, maailmankuululla Remellurin viinitilalla. Biodynaamisesti viininsä tuottava Telmo valmistaa tänä päivänä viinejään kuudella eri tilalla eri puolilla Espanjaa. Tämänkertainen klubiviinipaketti on koottu tuottajan Torossa ja Riojassa tuotetuista viineistä.

Dehesa Gago 2015, DO Toro (3 pulloa)
Viiniin käytettävät Tinta de Toro -rypäleet tulevat 8 sopimusviljelijän palstoilta. Rypäleet poimittiin käsin, viini kävi luonnonhiivoilla sementti- ja terästankeissa. Käymisen jälkeen se kypsyi vielä 6 kuukauden ajan sementtitankeissa.
Viinissä on tummasävytteisen marjainen, mustaherukkaa, mustikkaa, hapankirsikkaa, yrttisyyttä ja mausteisuutta tarjoileva tuoksu. Siitä voi erottaa vielä mehukasta tuoretta luumua. Maku on täyteläinen toistaen tuoksun aromimaailman. Suutuntumaltaan erittäin mehukkaasta mausta voi aistia lisäksi paahteisen nahkaisiakin vivahteita. Makua ryhdittää hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi pehmeät tanniinit. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman multaisen ja kahvisenkin jälkivaikutelman. Viini on valmista nautittavaksi, mutta se kestää varastointia vielä useita vuosia.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini tummien liharuokien seuraan. Myös pitkään haudutettujen, tiivisliemisten versioiden seuraan.

Lanzaga 2011, DOCa Rioja (3 pulloa)
Tempranillo-, Graciano– ja Garnacha -rypäleet poimittiin käsin viileältä Lanciegon vyöhykkeeltä, noin 600 m korkeudesta, Riojan Alavesasta. Viini kävi luonnonhiivoilla ja sitä kypsytettiin 14 kuukautta suurissa 1500 litran, että pienemmissä 225 litran tammiastioissa. Lanzagassa on hieman kehittynyt, kypsän hedelmäinen tuoksu tuo mieleen tumman luumun, kuivatut hedelmät, kuten taatelin ja viikunan. Viinissä on lisäksi vielä tyylikkäitä, kypsän marjaisuuden, ja makean mausteisuuden, esimerkiksi vaniljan aromia. Melko täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun vivahteet. Viinissä on lisäksi orastavaa nahkaisuutta. Suutuntumaltaan erittäin pehmeä viini saa ryhdikkyyttä kypsästä tanniinisuudesta ja marjaisesta hapokkuudesta. Viini jättää paahteisen, hennon kahvisenkin ja hapankirsikkaisen, tietyllä tapaa mineraalisenkin jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Erittäin maukas viini tummien liharuokien, riistan ja kovien, suolaisten juustojen seuraan.

Lisätiedot

Tuottaja

Telmo Roderiguez

Pullokoko

0,75 l

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

tuotetunnus (SKU) 45154 Osastot: , , ,
All search results