Bouquet Club -Jäsenetu: Ranskalaista huippuluomua

99,00 

Ennakkotilattavissa 7.4.2019 asti.

/ Ranska | Château de Gaure |

Tämänkertaiset klubiviinit tulevat Ranskasta, Auden laaksosta, Pyreneitten vuoriston juurelta Languedoc-Roussillonin viinialueelta. Viinit on tuottanut Château de Gaure, jonka historiaa voidaan jäljittää aina vuoteen 1150 saakka. Viimeisimmät käänteet tilan historiassa tapahtuivat vuonna 2004, jolloin kuudennen sukupolven viinintekijä Pierre Fabre hankki tilan omistukseensa. Pierre päätti muuttaa tilan luomutuotantoon ja yhä pidemmälle biodynaamiseen tuotantoon. Luonnon kunnioittamisesta ja laadusta tinkimättömyydestä johtuen viljelysten hehtaarisatoa pudotettiin merkittävästi aina 15-25 hehtolitraan hehtaarilta. Château de Gauressa tuotetaan Chardonnay-, Chenin Blanc- ja Mauzac -lajikkeista valkoviinejä ja Fabren vuonna 2006 Côte de Roussillonista hankkiman tilan myötä tuotanto laajeni myös punaviineihin. Tuottajan koko vuosituotanto on noin 48 000 pulloa.

Chateau de Gaure Cuvée Chateaux Limoux 2016, AC Limoux (3 pulloa)

Chardonnay- lajike saa tässä viinissä seurakseen Chenin Blancin ja pienen määrän Mauzac -lajiketta. Rypäleet on poimittu yli 40 -vuotiaista köynnöksistä. Murskauksen jälkeen rypäleitä pidettiin 12 tuntia kuorikontaktissa ennen puristamista. Viini kävi luonnonhiivalla vanhoissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini lepäsi 12 kuukautta hiivasakan päällä. Sakan erottamisen jälkeen viini kypsyi samoissa tynnyreissä vielä 6 kuukauden ajan. Valkoviinin leveästä tuoksusta voi aistia erittäin kypsää omenaa, persikkaa, hunajamelonia, hentoa kermaisuutta – myös kukkaisia vivahteita. Tuoksun aromit tarkasti toistava maku on suuntäyttävän leveä. Siinä on erotettavissa kypsää sitruksisuutta, vienoa tammisuutta ja makeaan ananakseen liittyviä sävyjä. Vaikka maku on runsas, on se suutuntumaltaan eloisan ryhdikäs. Vieno mineraalisuus, makea mausteisuus ja hedelmähapokkuus tuovat kokonaisuuteen leveän maun tarvitsemaa ryhtiä. Pitkä, lähes eksoottisen hedelmäinen jälkimaku.
Ruokasuositus: Erinomainen viini runsaiden kalaruokien ja selkeämakuisten vaaleiden lihojen seuraan.

Chateau de Gaure Languedoc Rouge 2016, AC Languedoc (3 pulloa)

Viini on valmistettu Syrah- (60%), Grenache- (20%) ja Carignan (20%) -lajikkeista. Käsinpoimitut rypäleet murskataan ja viini käy luonnonhiivoilla. Hellävaraisen puristamisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukauden ajan betonitankeissa. Ennen pullotusta viini suodatetaan kevyesti. Punaviinissä on tuore, kypsiä tummia marjoja, mustaherukkaa, hapankirsikkaa, karhunvatukkaa, sekä maaperän muhevan meheviä tummia aromeja muistuttava tuoksu. Siinä on lisäksi yrttisyyttä ja metsäisen aluskasvillisuuden vivahteita. Maku on melko täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi vienoa pippurisuutta ja makeita mausteita. Nuorekkaat tanniinit ja herukkainen hapokkuus tuovat alun jopa mehukkaaseen kokonaisuuteen jämäkkyyttä ja kantavat viiniä hieman suuta supistavaan, yrttisen marjaiseen, myös luumua muistuttavaan, luonteikkaaseen jälkivaikutelmaan.
Ruokasuositus: Yleisviini tummien liharuokien seuraan. Myös tummat linnut, kuten ankka. Maistuu myös kovien, suolaisten juustojen seurassa.

Lisätiedot

Tuottaja

Château de Gaure

Pullokoko

0,75 l

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Bouquet Club -Jäsenetu: Ranskalaista huippuluomua”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

tuotetunnus (SKU) 43996 Osastot: , ,
All search results