BC_0618_TBP

Bouquet Club -jäsenetu: Suomalaista kädentaitoa Uudesta-Seelannista

154,00 

6 pullon laatikko

/ Uusi-Seelanti
Three Barrel Project
Pinot Noir, Riesling

Klubiviineissä suomalaista kädentaitoa

Tämänkertaiset klubiviinit tulevat kaukaisesta Uudesta-Seelannista. Viinien taustalla on kuitenkin kolmen suomalaisen kaveruksen yhteistyöyritys Three Barrel Project. Projekti käynnistyi Uudessa-Seelannissa vuonna 2013, kun ystävykset Outi Jakovirta ja Samuli Pasanen työskentelivät samalla tilalla. Pian koplaan liittyi kolmanneksi Outin sisko Suvi. Kolmikon projektin tavoitteena on tuottaa viinejä kestävästi viljellyistä rypäleistä eri puolilla viiniä tuottavaa maailmaa, ystäviemme ja kumppaneidemme viinikellareissa. Outi, Suvi ja Samuli uskomme yksinkertaiseen ja luonnonmukaisuutta korostavaan viinintekoon. Nyt tarjoamme kolmikolta kolmen viinin klubipaketin, josta löytyy Sora -rieslingiä vuodelta 2016 ja Aatami Pinot Noir -viinejä kahdelta eri vuodelta.

Sora Riesling 2016 (2pulloa)

2016 Sora Riesling on tehty Martinborough’ssa sijaitsevan Grava-viinitarhan käsin poimituista rypäleistä. Grava on espanjaa ja tarkoittaa soraa. Riesling rypäletertut puristettiin kokonaisina mehuksi, joka käytettiin terästankissa, ja siitä 5 % kuorien kanssa vanhassa tammitynnyrissä.

Sorassa on kypsän hedelmäinen, persikkaa, aprikoosia, sitruksia, mineraalisuutta ja hentoa hunajaakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on lähes kuiva toistaen tuoksun puhdaspiirteisen hedelmäiset vivahteet. Vaikka viinissä on hento makean vivahde, tekee eloisa sitruksinen hapokkuus kokonaisuudesta hyvin tasapainoisen. Viini jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan, persikan kiveä aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini selkeämakuisten kalaruokien ja äyriäisten, seuraan. Myös erinomainen aperitiivi.

Aatami Pinot Noir 2014 (2 pulloa)

2014 Aatami aloitti elämänsä 10-päiväisellä hiilidioksidikäymisellä, jonka jälkeen se kävi loppuun päivittäen sitä työstämällä. Tankissa oli mukana n. 30% rankoja. Kypsytetty vanhoissa tammitynnyreissä 12 kuukautta, maitohappokäyminen tynnyreissä keväällä. Viiniä ei ole kirkastettu eikä suodatettu, ja pullotuksen yhteydessä on lisätty pieni määrä rikkiä.

Hieman kehittyneen Aatami 2014 -viinin tuoksusta voi erottaa hapankirsikkaa, makeaa mansikkaa ja vadelmaa, hentoa kuivattua hedelmää ja makeaa mausteisuuttakin. Keskitäyteläisen mehukas, monivivahteinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi maanläheisen muhevia aromeja, kirsikkaa ja orastavaa nahkaisuuttakin. Vaikka maku on hieman kehittynyt, on se eloisan hapokkuuden ansiosta tyylikkäässä tasapainossa ja jättää pitkään maistuvan, karpalohilloa ja mausteisuutta, myös nahkaisuutta viestivän jälkivaikutelman.

Aatami Pinot Noir 2015 (2 pulloa)

2015 sadonkorjuu oli kuuma, konsentroitunut ja määrällisesti pieni. Aatami 2015 on tehty Cobblestone-viinitarhalta käsin poimituista rypäleistä. Pinot Noir, joka kävi 18 päivää avoimessa tankissa ilman rankoja ja puristettiin ikääntymään yhteen vuoden vanhaan, ja kahteen vanhempaan tammitynnyriin 12 kuukaudeksi, maitohappokäyminen tynnyreissä keväällä. Yhteensä viini vietti tammitynnyrissä 18 kuukautta. Viiniä ei ole kirkastettu eikä suodatettu, ja pullotuksen yhteydessä on lisätty pieni määrä rikkiä.

Erittäin kypsän marjainen tuoksu tuo mieleen tumman kirsikan, metsämansikan, luumun ja hennon paahteisen mausteisuuden. Keskitäyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun lupaaman aromikkuuden. Viinissä on lisäksi hentoa kahvia, yrttisyyttä ja hyvin kypsiä puolukan ja karpalon vivahteita. Tasaisen mehukas suutuntuma saa ryhtiä herkullisesta hedelmähapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, hennon nahkaiseen ja hapankirsikkaa aromeiltaan muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Molemmat Aatamit ovat mainioita seuralaisia grillatun tai paistetun vaalean lihan sekä pitkään haudutettujen liha- ja kasvispatojen kyytipojaksi.

Varastossa

Lisätiedot

Pakkauskoko

6

Tuottaja

Three Barrel Project

Rypäle

Pinot Noir, Riesling

Pullokoko

0,75 l

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Bouquet Club -jäsenetu: Suomalaista kädentaitoa Uudesta-Seelannista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

tuotetunnus (SKU) 580 (Tuote)Osastot: ,