Laatikko1

Kuukauden tuottaja: Fattoria Le Fonti -maistelulaatikko

122,61 

6 pullon laatikko

/ IGT Toscana / Chianti, Toscana, Italia
Fattoria Le Fonti

Fattoria Le Fonti on boutique-winery Panzano in Chiantin sydämessä.

Pariskunta Vicky Schmitt-Vitalin ja Guido Vitalin johtaman perhetilan viinit valmistuvat käsin sadonkorjuusta viinien sekoitukseen. Sitoutuneiden omistajien ja tilan pienen koon ansiosta joka yksityiskohtaa voidaan tehdä poikkeuksellisen huolellisesti.

Viimeisen 20 vuoden aikana on tilan 8,5 hehtaarin viinitarhat istutettu kokonaisuudessaan uudestaan. Nyt elinvoimaiset köynnökset kasvavat kestävän maatalouden periaatteilla. Tarhojen valtalajike on perinteinen Sangiovese. Modernia tyyliä tuovat 20 %:n osuudella Cabernet Sauvignon ja Merlot.

La Lepre delle Fonti 2015 (2 pulloa)
Hyvin mehevä, kypsän marjainen, tummaa kirsikkaa, herukkaa ja vienosti kahviakin muistuttava tuoksu. Keskitäyteläinen maku on sekin marjainen. Siinä on lisäksi yrttisyyttä ja vienoa savua. Pehmeät tanniinit ja hieman särmikäs hapokkuus antavat suutuntumaan napakkuutta.
Ruokasuositus: Hyvin monikäyttöinen viini täyteläisten pastojen sekä liharuokien, patojen ja pihvienkin seuraan.

Le Fonti Chianti Classico 2013 (2 pulloa)
Erittäin viehättävä, kypsän marjainen, mausteinenkin tuoksu. Siinä on myös hentoja kukkaisuuden vivahteita.
Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on reilua hapankirsikkaisuutta, sekä hyvin kypsää karpaloa ja puolukkaa. Suutuntumaltaan viini on varsin terhakka, sillä napakka hapokkuus ja tanniinit tuovat makuun selkärankaa. Kokonaisuus jättää kuitenkin varsin tasaisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Pitkään hautuneet, tiivisliemiset pataruoat.

Le Fonti Chianti Classico Riserva 2012 (2 pulloa)
Avoin, miellyttävästi kehittynyt tuoksu tuo mieleen kypsän hapankirsikan, yrttisyyden, nahkaisuuden ja siinä on aistittavissa myös kuivattujen hedelmien moniulotteisia vivahteita. Maku on keskitäyteläinen ja sekin tyylikkäästi kehittynyt. Makua sävyttävät tuoksun monivivahteisten aromien lisäksi makean mausteiset ja vienosti kahviset aromit.

Ruokasuositus: Pehmeän tanniinisuuden ja herkullisten hedelmähappojen ryhdittämä viini sopii hyvin paistettujen ja grillattujen tummien liharuokien kylkeen. Viini on myös erinomainen ja luonnollinen kumppani kypsytetylle Parmensan-juustolle.

Tuote on toistaiseksi loppuunmyyty. Lisää tuote suosikkilistallesi, jotta tiedät kun tuotetta on jälleen saatavilla.

Lisätiedot

Pakkauskoko

6

Alkuperäluokitus

IGT Toscana

Tuottaja

Fattoria Le Fonti

Pullokoko

0,75 l

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Kuukauden tuottaja: Fattoria Le Fonti -maistelulaatikko”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

tuotetunnus (SKU) 460 Osasto: