Klubiviini Bandol

Luomu-Bandol -punaviinien maistelulaatikko, arvostetulta Domaine Bunanin tilalta

182,21 

6 pullon laatikko

/ Bandol, Provence, Ranska
Domaines Bunan

Tilaa nyt herkullisia luomuviinejä eteläisestä Ranskasta, historialliselta Bandolin viinialueelta, jossa viiniä on viljelty historiankirjojen mukaan jo ajanlaskumme alkuvuosista lähtien. Bandol oli myös ensimmäisiä alueita Ranskassa, joka sai alkuperäalue-luokituksen – AOC:n – vuonna 1941. Piskuinen, vain noin 1600 hehtaarin viinialue tunnetaan erityisesti Mourvèdre -lajikkeesta, joka etelän kuumissa oloissa tuottaa voimakkaita, eloisia ja varsin pitkäikäisiä viinejä. Tätä alueen ”kuningaslajiketta” tulee säännösten mukaan olla rose- ja punaviinisekoituksissa vähintään 50%, valtaosalla tuottajista määrä on huomattavasti korkeampi – aivan kuten näiden viinien kohdalla.

Viinit on tuottanut kolmannessa sukupolvessa Bandolissa viinejä valmistava, vuonna 2008 luomutuotantoon siirtynyt Domaines Bunanin perhetila. Perhe tuottaa viinejään kahdella Bandolin alueen tilalla, Château la Rouvierella ja Le Moulin des Costesilla. Viinit on valmistettu tuottajan 2,4 hehtaarin kokoisilta Château la Rouvieren tarhoilta, Castellet’n kylän liepeiltä kerätyistä rypäleistä. Käsin poimittujen tarhojen hehtaarisato oli erittäin alhainen, ainoastaan 33 hehtolitraa hehtaarilta. Pitkän, 21 vuorokauden kuorimaseraation ja puristuksen jälkeen viinit kypsyivät 18 kuukautta tammessa.

Tilattavana on kahden vuosikerran 2013 ja 2012 tutustumispaketti. Laatikko sisältää 3 pulloa kumpaakin vuosikertaa. Näiden vuosikertojen myötä tutustut mainiosti Mourvèdre -lajikkeen persoonaan, sillä molemmissa vuosikerroissa lajikkeen osuus on noin 90%. 2013 tarjoaa kypsää mustaa, muhevaa marjaisuutta ja 2012 -vuosikerran myötä tutustut lajikkeen eläimellisempään puoleen! Käytä tilaisuus hyväksesi ja tilaa näitä Bandolin eturivin tuottajan viinejä.

Château La Rouviere 2013
Tummasävytteisen mehevä tuoksu tuo mieleen kypsät mustat marjat. Viinissä on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustikkaa, sekä aromimaailmaa monipuolistavaa paahteista mausteisuutta. Suuntäyttävän muheva maku toistaa tuoksun tummat aromit. Hieman lihaisestakin suutuntumasta voi aistia myös mustaa multaa ja orastavaa nahkaisuutta. Runsaat, mutta pehmeät tanniinit tuovat leveään suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus jättää tyylikkään, hieman suuta kuivattavan, mustia marjoja muistuttavan, paahteisen mausteisen ja yrttisen, hennon savuisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini tummien liharuokien, riistan ja kovien, suolaisten juustojen seuraan. Viini on nautittavissa jo nyt, mutta aromit kehittyvät ja monipuolistuvat varastoinnin myötä vielä pitkään.

Château La Rouviere 2012
Kehittynyt ja rustiikkinen, erittäin monivivahteinen tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, tummat marjat, sekä erittäin tuntuvan tallin taustan aromimaailman – myös eläimellisen nahkaisuuden. Täyteläinen maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun maalaismaiset aromit. Siinä on eläimellisyyttä, nahkaisuutta ja muun muassa hapankirsikkaa ja mustaherukkaa. Viinin makua napakoittaa kypsän tanniinisuuden lisäksi reilu marjainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää erittäin luonteikkaan, pitkään suussa maistuvan, yrttisen ja rustiikkisen jälkimaun.
Ruokasuositus: Erinomainen viini aromikkaan riistan, sekä kovien, suolaisten juustojen seuraan.

Varastossa

Lisätiedot

Pakkauskoko

6

Tuottaja

Domaines Bunan

Pullokoko

0,75 l

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Luomu-Bandol -punaviinien maistelulaatikko, arvostetulta Domaine Bunanin tilalta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *