Ranskasta Iberian niemimaalle -maistelulaatikko

128,00 

Maistelulaatikko sisältää kolme punaviiniä ja kolme valkoviiniä. Viinit ovat Ranskasta, Espanjasta ja Portugalista.

Domaine la Lyre Côtes du Rhône 2015

Punaviini, Ranska – Avoin, punasävytteinen, lähes hillomaisen marjainen tuoksu muistuttaa aromeiltaan metsämansikka- ja kirsikkahilloa, paahteista mausteisuutta ja nahkaisuuttakin. Maku on melko täyteläinen, mutta tyylikkäästi suuntäyttävän herkullinen. Tuoksun aromit seuraavat tarkasti makuun. Maussa on aistittavissa lisäksi muun muassa hienostunutta kukkaista parfyymisyyttä. Kypsän kirsikkainen hapokkuus ja erittäin pehmeä tanniinisuus kantavat kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, harmoniseen jälkimakuun.

Emilio Moro 2015

Punaviini, Espanja – Avoin, punasävytteinen, lähes hillomaisen marjainen tuoksu muistuttaa aromeiltaan metsämansikka- ja kirsikkahilloa, paahteista mausteisuutta ja nahkaisuuttakin. Maku on melko täyteläinen, mutta tyylikkäästi suuntäyttävän herkullinen. Tuoksun aromit seuraavat tarkasti makuun. Maussa on aistittavissa lisäksi muun muassa hienostunutta kukkaista parfyymisyyttä. Kypsän kirsikkainen hapokkuus ja erittäin pehmeä tanniinisuus kantavat kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, harmoniseen jälkimakuun.

CH by Chocapalha Red 2015

Punaviini, Portugali – Tiivishenkinen, aromeiltaan hyvin mustasävytteinen tuoksu. Siinä on hillottua mustaherukkaa, mustikkaa ja karhunvatukkaa. Näitä mehevän marjaisia vivahteita sävyttää vielä muheva maanläheinen multaisuus. Tuoksun aromit tarkasti toistava maku on suuntäyttävä. Kypsän marjaisten aromien lisäksi maussa on tuntuvaa paahteisuutta, kahvia, tummaa luumua, viikunaa ja tummaa suklaata. Hyvin runsas suutuntuma on kokonaisuutena kuitenkin miellyttävän tasapainoinen, sillä tuntuva hapankirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit tuovat makuun ryhtiä ja kannattavat kokonaisuutta pitkään, kahviin ja yrtteihin, hieman kuivattuihin hedelmiin muistuttavaan, makean mausteiseen jälkimakuun. Ruokasuositus: Aromikkaat tummat lihat, kuten riista tai karitsa. Myös kovat ja suolaiset juustot, kuten manchego ja vanha gouda.

Albet y Noya El Fanio 2015

Valkoviini, Espanja – Tyylikkään monipuolinen, hieman kehittynyt tuoksu tuo mieleen eksoottiset hedelmät, viehkeän leveän mausteisuuden ja hennon paahteisuuden. Maku on kuiva, mutta runsaan hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on aprikoosia, hunajamelonia, persikkaa, hentoa kermaisuutta ja pähkinää. Vaikka maku on suutuntumaltaan varsin runsas, on se tyyliltään hyvin eloisa. Kokonaisuus saa ryhtiä reilusta sitruksisesta hapokkuudesta. Viini jättääkin ryhdikkään, hieman suuta supistavan, persikkaisen ja pähkinäisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Manoella Douro White 2017 DOC Douro

Valkoviini, Portugali – Runsaan hedelmäinen tuoksu tuo mieleen muun muassa persikan ja kypsän punaisen omenan – myös sitrushedelmät ja mineraalisuuden. Maku toistaa tuoksun aromit ja siinä on lisäksi yrttisyyttä, melonia ja tuoksunkin lupaamaa omenaisuutta. Puhdaspiirteisen suoraviivaista ja selkeäpiirteistä makua ryhdittää reilun sitruksinen hapokkuus. Kokonaisuus jättää veden kielelle nostattavan, persikan kiveäkin muistuttavan jälkivaikutelman. Ruokasuositus: Monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini. Myös raikkaan kesäiset salaatit.

Francois Le Saint Sancerre Silex 2015

Valkoviini, Ranska – Makeaa karviaista, herukoita, raparperia ja kesäisen puutarhan vihreitä yrttejä aromeiltaan muistuttava, raikas tuoksu. Maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi makua sävyttävät reilu mineraalisuus, persikkaisuus, karvasmantelisuus sekä tietynlainen, jopa öljyinen aromikkuus. Tuntuva sitruksinen hapokkuus tuo kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää kevyesti suuta supistavan jälkivaikutelman, joka kaikesta huolimatta nostaa veden kielelle.

Lisätiedot

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ranskasta Iberian niemimaalle -maistelulaatikko”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

tuotetunnus (SKU) 42180 Osasto:
All search results