Venetoa ristiin rastiin -maistelulaatikko

/ Veneto, Italia | |

Ville di Antane Rimbalso 2016

Avoin, muhevan maanläheinen, makeita mausteita, kuivattuja hedelmiä, orastavaa nahkaisuuttakin viestivä tuoksu. Melko täyteläinen maku on nuorekas, mutta jo hyvin suunmyötäinen. Siinä on aluksi jopa makean marjaisia vivahteita. Tuoksun aromien lisäksi maussa on hapankirsikkaa, luumua ja paahteisiakin sävyjä. Pehmeät tanniinit tuovat tasaiseen makuun eloa ja kannattelevat kokonaisuutta pitkään jälkivaikutelmaan. Ruokasuositus: Pitkään haudutetut, reilun yrttiset riistaruoat.

Pegasus Leggero Appassimento 2016

Mehukas, erittäin muheva tuoksu tuo mieleen lähes makean kirsikan ja kuivatut hedelmät. Tuoksun aromimaailmaa rikastavat vielä makeiden mausteiden ja maaperän muhevan mullan vivahteet. Maku on melko täyteläinen ja toistaa tuoksun lupaamat aromit. Erittäin mehukasta suutuntumaa ryhdittävät pehmeät tanniinit ja kirsikkainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, suunmyötäisen, makeita mausteitakin muistuttavan jälkivaikutelman.

Ca ’Botta Torcinato Valpolicella Superiore 2014

Maanläheisen muheva tuoksu on hieman kehittynyt. Siinä on multaisuutta, mausteisuutta, mustaherukkaa ja hapankirsikkaa. Varsin täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Siinä on lisäksi nahkaisuutta ja kahvia – myös tummaa suklaata. Mehevä suutuntuma saa ryhtiä eloisan hapokkuuden ja hieman suuta kuivattavan tanniinisuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää nahkaisen ja kuivattuja hedelmiäkin muistuttavan jälkivaikutelman.

Amarone della Valpolicella Tedeschi 2015

Avoin, nuorekas, monivivahteisen tiivishenkinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeaa mausteisuutta ja tuntuvaa paahteisuutta. Mustista marjoista tuoksu tuo mieleen mustaherukan, karhunvatukan ja mustikan. Suuntäyttävän runsas maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Siinä on lisäksi erotettavissa kahvia, lakritsia, savuisuutta ja yrttisyyttä. Runsaat, mutta pehmeät tanniinit tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja kantavat viiniä pitkään, leveään ja hieman lämminhenkiseen jälkimakuun. Ruokasuositus: Aromikkaat tummat lihat, kuten riista. Myös kovat ja suolaiset juustot.

Tenuta Ca ´Botta Costa Rossa 2014 DOC Ripasso Superiore

Costa Rossa on klassinen Ripasso parhaimmasta päästä. Mausteisessa, lämpimässä ja syvässä mustaherukkaisessa tuoksussa on ison viinin tuntua. Erittäin hyvässä, intensiivisessä ja monimuotoisessa hedelmäisyydessä on hieno rakenne. Maun aromit sisältävät rusinaa, mentolia, pähkinää ja nahkaa. Viini on vielä nuori ja kestää pitkän varastoinnin.

Cent’ Anni Amarone 2014

Herkullisen hedelmäinen, kuivattuja hedelmiä muistuttava, ilmava ja mausteinen tuoksu. Siinä on rusinaa, viikunaa ja paahteisia vivahteita. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi yrttisyyttä ja orastavaa nahkaisuutta. Täyteläisyydestään huolimatta hyvin raikas ja ilmava maku saa ryhdin kirsikkaisesta hapokkuudesta ja pehmeistä, vienosti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan jälkimaun. Ruokasuositus: Raikkaan tyylin Amarone on erinomainen ruokaviini. Kokeile vaikka aromikkaiden tummien liharuokien kanssa. Myös kovat, suolaiset juustot.

This product is currently unavailable.

Lisätiedot

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

tuotetunnus (SKU) 42174 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,