Viinilehti Live: viini ja ruoka -maistelulaatikko

89,50 

Tule mukaan yhdistelemään viiniä ja ruokaa Viinilehden viinihörhön Antti Rinta-Huumon ja superkokki Linnea Vihosen kanssa live-tastingin merkeissä torstaina 11.6.2020 kello 18 Viinilehden Facebookissa! Live katsottavissa myös jälkikäteen. Tilaa viinit viimeistään torstaina 4.6. DHL:n kuljetuksella, niin viinit ehtivät perille ennen livetastingiä.

Maistelulaatikossa on kolme viiniä, jotka sopivat loistavasti kesäisiin ruokailuhetkiin niin kotona kuin kesämökilläkin. Mukana on italialainen, eloisan puhdaspiirteinen valkoviini, alkuviinimenetelmin valmistettu, pirskahteleva roseeviini Itävallasta, sekä runsas, hieman kehittynyt, mutta silti mehukkaan muheva argentiinalainen punaviini.

Vistalba Corte B 2015 (Mendoza, Argentina) – 2 pulloa

Hieman kehittynyt, hyvin mehukas tuoksu tuo mieleen kypsän herukkaisuuden, luumun, hapankirsikan, maanläheisen soraisuuden ja paahteisen tammisuuden. Runsashedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi mausteista yrttisyyttä ja kuivattuja hedelmiä. Alun lähes makea, mehukas hedelmäisyys ryhdittyy pehmeiden tanniinien ja kypsän herukkaisen hapokkuuden ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan, hennon nahkaisenkin jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Selkeämakuiset, aromikkaat tummat liharuoat, kuten karitsa, lammas ja riista.

Bassanoshiro 2017 (Veneto, Italia) – 2 pulloa

Eloisan puhdaspiirteinen, omenaa, kukkaisuutta, aprikoosia ja persikkaa aromeiltaan muistuttava, raikas tuoksu. Kuiva, erittäin hedelmäinen ja pirteä maku. Tuoksun aromien lisäksi maussa on muun muassa aprikoosia ja sitruunaa. Eloisa hapokkuus antaa makuun ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, mineraaliseen ja hennon yrttiseen jälkivaikutelmaan.
Ruokasuositus: Vaalealihaiset kalat ja äyriäiset paistettuna tai grillattuna. Myös puhdaspiirteinen aperitiivi ja kesäisten salaattien seuralainen.

Meinklang Prosa 2019 (Burgenland, Itävalta) – 2 pulloa

Hennon vadelmainen, punaista kirsikkaa, kypsää punaherukkaa, omenaa ja hentoa yrttisyyttäkin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Hennosti makea maku toistaa tarkasti tuoksun punasävytteisen aromimaailman. Viehättävän herkkäluonteinen maku tuo mieleen lisäksi metsämansikan vienon kukkaisuuden ja erittäin kypsän karpalonkin. Viini saa ryhtiä kypsän marjaisesta hapokkuudesta ja onkin erittäin miellyttävässä tasapainossa. Kokonaisuus jättää tasaisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Seurusteluun, noutopöytiin ja vaikka mausteisempienkin ruokien seuraan

Kurkkaa lisätiedot tastingistä ja Linnea Vihosen resepti täältä.

Lisätiedot

Pullokoko

Pakkauskoko

0, tilattavissa pulloittain.

tuotetunnus (SKU) 72497 Osasto: