Viinilehden asiantuntijoiden valitsemat viinit kotiovelle toimitettuna.

Viini & Ruoka -tapahtumassa yli 100 erilaista viiniä – kurkkaa asiantuntijoiden suositukset

Viinikellari.com on mukana Viini & Ruoka -tapahtumassa isompana kuin koskaan! Osastoltamme 2a61 löydät yhteensä yli 100 erilaista viininystävän aarretta

Osastoltamme löydät jo perinteeksi muodostuneen, supersuositun samppanjabaarin, sekä ensimmäistä kertaa koskaan toteutettavan Juha "Pokku" Berglundin Riesling-baarin! Lisäksi maistatamme muuta Viinikellari.comin valikoimaa. Suurin osa viineistä on myös saatavilla verkkokaupastamme.

Samppanjabaari on Viini & Ruoka -tapahtuman kestosuosikki ja jälleen kerran huippusommelier Pekka Mustosen johdolla kaadetaan kuplivaa janoisten viininystävien laseihin niin paljon kuin viinejä riittää. Valikoimassa on tällä kertaa 23 eri samppanjaa ja 4 erilaista kuohuviiniä. Kaikki kuplivat löytyvät Viinikellari.comin valikoimasta. Pekka Mustosen sanoin, ”samppanja on kuohuviinien kuningas! Tule maistamaan kuplien raikkautta, eli arjen luksusta!”

Riesling-baari maistattaa viininystäville tapahtumassa 35 erilaista rieslingiä ympäri maailman! Baarin valikoimasta vastaa vannoutunut Riesling-fani Juha Berglund – ”Riesling on minun lempilajikkeitani: se on monivivahteinen ja siksi monikäyttöinen, helposti lähestyttävä, usein myös hinnaltaan kohtuullinen.” Valikoima on jaettu neljään eri pääryhmään: Mosel, muu Saksa, muu Eurooppa sekä muu maailma. Baarissa on myös upea jengi ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilökuntaa, mm. Suomen paras sommelier 2022 Antero Niemiaho. Tervetuloa!

Tutustu tapahtuman tastingeihin.

Nappaa viiniasiantuntijoiden suositukset Viini & Ruoka 2022 -valikoimastamme

Antti Rinta-Huumo, viinihörhö ja viiniasiantuntija, Viinilehti

  • Heymann-Löwenstein Schieferterrassen 2020 – Reinhard Löwenstein on yksi mielenkiintoisimmista viinituottajista joita olen tavannut ja viinit viimeistelevät vaikutelman!
  • Patritti Alternative Range Saperavi 2017 – Georgiasta kotoisin olevaa lajiketta viljellään minimaalisesti maan ulkopuolella. Tämä aussi-saperavi on poikkeuksellisen luonteikas ja todellakin tutustumisen arvoinen kuriositeetti.
  • Fritz Haag Brauneberger Juffer Spätlese 2021 – Tämä legendaarisen tuottajan herkullinen riesling osoittaa, miten täydellinen voi hedelmäisyyden, makeuden, hapokkuuden ja aromikkuuden harmonia olla. Hurmaava viini.

Juha Berglund, perustaja ja viiniasiantuntija, Viinilehti

Pokun TOP 3:

Bonarina: L'Éclat de Valois Pomerol 2018 – ”Fred tekee joka vuosi herkullisia ja hedelmällä pakattuja täyteläisiä viinejä.”

Heidi Mäkinen, Master of Wine, Viinitie

  • Schäfer-Fröhlich Felseneck Spätlese 2017 – hienosti kypsynyt, mutta edelleen valovoimainen Spätlese Nahen huipputuottajalta.
  • Champagne Michel Laval Ut Prius – vähemmän arvostetusta Meunierista valmistettu persoonallinen samppanja.
  • Champagne Autréau Grand Cru – perhetuottajan runsaan paahteinen ja suuntäyttävän hedelmäinen samppanja.

Pasi Ketolainen, Master of Wine, Viinitie

Yleisesti olen mieltynyt minimalistiisiin ja hapokkaan hedelmäisiin viineihin kuten Riesling, Grüner, Chenin, Pinot tai Barbera. Toisaalta myös persoonallisen robustit viinit, kuten Garnacha, Cabernet Franc, tai monet paikallislajikkeet saavat viisarin värähtämään. Useimmiten viileiden alueiden viinit viehättävät. Viinikellari.comin valikoiman suosikkini:

Tom Murray Willis, Founder, Thirsty Bear Wines

  • Xanadu Fusion Chardonnay 2018 – This lively fruit driven wine with subtle oak in the background is exactly what I want from a Chardonnay.
  • Grosset Alea Riesling 2022 – A great introduction to the best Riesling producer in Australia, this is intense young wine with a bright future.
  • Torbreck Cuvee Juveniles 2019 – For GSM lovers, this is a happy surprise. No oak plus old vine Grenache gives a lovely fresh take on this blend.

Viinilehden Viinimuijat

Viinimuijat ovat luonnonmukaisesti valmistettujen, särmikkäiden naturalviinien ystäviä. Mitä funkympi, sen parempi ja asenne ratkaisee. Viinimuijien viinivinkit:

Leclerc Briant Rosé Champagne Extra Brut – huikea roseesamppanja biodynaamisen samppistuotannon pioneeriltä.
Domaine Saint-Cyr La Galoche Beaujolais Blanc 2020 – särmikäs chardonnay Beaujolais’ta!
Vincent Caille La Part du Colibri Gamay 2020 – Mehukkaan marjainen punaviini Viinimuijien lempparirypäleestä.